10 reden om pompoenpitolie te eten

10 reden om pompoenpitolie te eten

Pompoenpitolie is een specialiteit van Centraal-Europese keuken maar ook bekend als natuurgeneesmiddel. In Oostenrijk noemt men deze de `zwarte goud`. Pompoenpitolie is niet alleen heerlijk maar heeft vele positieve effecten:

1.Koudperst is het sleutel tot de gezondheid

Vanuit fysiologisch en medisch oogpunt de koudgeperste olie is het meest waardevolle. Deze persen we van de pompoenpitten onder 40 graden geperst. Vergeleken met warmtebehandeling, tijdens het koudpersen beschadigen de vitaminen en vetzuren niet, hierdoor bewaren we het rijke en waardevolle werkzame stofgehalte van pompoenpitolie.

Grapoila pompoenpitolie wordt uit 100% puur,  rauw ongeroosterde pompoenpitten geperst, waarbij het proces onder 40 graden Celsius blijft. Onze pompoenpitolie is gemaakt van pitten van Hongaarse pompoenen, en komt voort als bijproduct uit de babyvoedingsindustrie. De olie is ongefiltered.

Voor 1 liter pompoenpitolie moet 2,5 kg pitten geperst worden, dat kan worden verkregen uit 30 grote pompoenen. Het vlees van deze pompoenen word met name gebruikt in de babyvoedingsindustrie.

2. Vol met gezonde vetten

Het bevat ook een hoge concentratie van meervoudig onverzadigde vetten, flavonoïden, fytosterolen (plantaardige hormonen), fosfolipiden en andere werkzame stoffen. Deze olie helpt met het verbeteren van bloedsomloop en heeft een positieve invloed op de bloeddruk. Pompoenpitolie staat ook bekend als de weldoener van verpleegmoeders en baby’s. Een heerlijke hulpmiddel voor het immuunsysteem, tegen veroudering en arteriosclerose.


3. Hulp voor mannen

Het eerste ding dat verband houdt met pompoenpitolie is het uitstekende kenmerk van het helpen bij het verlichten van de problemen die worden veroorzaakt door de gunstige vergroting van de prostaat. Deskundigen raden het verbruik van koudgeperste pompoenolie uitdrukkelijk aan, omdat we niet zo veel pompoenpitten kunnen eten, om dit gunstige effect zou kunnen voelen.

4. Ook voor vrouwen

Volgens onderzoeken er wordt aangetoond dat pompoenpitolie een gunstig effect heeft op het cholesterolgehalte bij vrouwen bij postmenopauzale vrouwen.

5. Tegen parasieten en wormen

Volgens natuurgeneeskundigen, met de combinatie van pompoenpitolie, ui en sojamelk kunnen parasieten en wormen in het spijsverteringskanaal elimineren. Om ziekteverwekkers uit te roeien, moet u om de drie uur een kleine lepel pompoenpitolie eten.

6. Tegen depressie
Depressie kan ook worden veroorzaakt door het uiteenvallen van chemisch evenwicht: wanneer het evenwicht van troptofanverbindingen in het lichaam wordt omgeslagen, kan het leiden tot depressie. In dergelijke gevallen kunnen de volgende symptomen optreden: slaapstoornissen, angst, stemmingswisselingen, eetlustverlies en verschillende pijn. Pompoenolie kan dit evenwicht helpen herstellen, zodat het in sommige gevallen effectief kan zijn bij de behandeling van depressie.

7. Rijk aan voedingstoffen
Pompoenpitolie bevat belangrijke vitaminen, mineralen, aminozuren, gunstige koolhydraten in hoge concentraties. Pompoenpitolie is een rijke bron van vitamine A, B, E, K en F, thiamine, riboflavin, niacine, calcium, ijzer en fosfor. Het bevat ook belangrijke mineralen, zoals magnesium, mangaan, zink, kalium en koper.

8. Fytosterolen

Delta-7 fytosterolen en selen verlichten symptomen geassocieerd met goedaardige vergroting van de prostaat, zoals pijn in verband met urineren, frequentie van urinering in de nacht, resterende urine.

9. Fyto-oestrogenen
Pompoenzaadolie is een rijke bron van fyto-oestrogenen die de systolische en diastolische bloeddruk kunnen helpen verminderen.

Kikkererwten curry

10. Culinaire hoogpunt
Pompoenpitolie heeft een unieke smaak en een delicate groen-roodachtige kleur.
Het heeft een mildere smaak dan de oliën van traditionele oliepompoenen welke bewerkt worden door middel van zout- en roostingsprocessen.
Pompoenzaadolie wordt aanbevolen voor het bereiden van koude gerechten, sauzen en salades. Schenk de olie over geserveerde romige soepen voor een verrassend resultaat.

Hoe te consumeren?
De echte, natuurlijke pompoenolie is het beste op zichzelf.
We kunnen ook op brood eten, maar als we alleen onze gezondheid beschermen, consumeren we het dagelijks met een lepel.
In geval van ziekte moet u uw arts ook vragen als u de olie als aanvullende behandeling wilt gebruiken en ook uw arts raadplegen.

Bewaren:
Beschermen tegen zonneschijn en onder 15 graden bewaren! Na opening in de koelkast bewaren en binnen 2-3 maanden opmaken!

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.