Grapoila is een jong en energiek bedrijf met een heldere visie, we proberen pure en gezonde producten te maken zonder toevoegingen en over het algemeen maar één ingrediënt.

Grapoila is sinds 5 jaar actief vanuit Budapest, Hongarije en sinds 2 jaar worden zij versterkt door het ComplEat team in Nederland. Naast de fantastische producten van Grapoila kunnen we trots zijn op de samenwerking met Donum Terrae, eveneens gevestigd in Budapest en producent van zowel Hongaarse als Servische producten. Samen met Donum Terrae brengen ComplEat en Grapoila een rijk assortiment van koud geperste producten en natuurazijnen op de BeNeLux markt.

Wat is koudpersen?

Koud persen is een proces voor het winnen van olie uit oliehoudende zaden, waarbij de zaden en/of pitten vóór en tijdens het eigenlijke persen niet bewerkt of verhit worden. De gewonnen olie bevat slechts weinig fosfor en een maximale hoeveelheid waardevolle stoffen, behoudt ook haar natuurlijke aroma´s.

De olie is geschikt voor zowel de koude als de warme keuken.

`Zero waste` bedrijf

Ons bedrijf is bekroond als een zero waste bedrijf in 2015. Ons belangrijkste product – druivenpitolie – is gemaakt van afvalmateriaal van de Hongaarse wijnindustrie. Tijdens onze processen produceren we geen afvalmateriaal, al onze grondstoffen worden gebruikt, hergebruikt of gerecycled. Naast de olie zo maken we eetbare en cosmetische creme producten, meel en eiwit poeders. Onze pellets worden voor veevoeding of bio-mass energie gebruikt.

Ook worden alle productie middelen (doekjes, stof..etc.) hergebruikt en/of verwerkt voor andere producten of energie.

 

Hier vindt u onze Engelstalige catalogus: grapoila.hu_grapoila_katalogus_eng_screen