Mariadistel kers koekjes

Een recept met mariadistelzaad poeder (BIO), nieuw in ons assortiment, verkrijgbaar vanaf half maart.

Bereiding:

  • Smelt de boter of kokosvet tot een kneedbare substantie (niet vloeibaar laten worden).
  • Meng met de honing de
  • Voeg het ei, de gemalen havermout en de mariadistelzaad poeder toe.
  • Knijp het vocht uit de kersen en snij ze in kleine stukjes.
  • Voeg de kersen toe aan het mengsel en kneed tot een glad geheel.
  • Maak er een worst van en rol hem in plastic bewaarfolie en laat hem in de koelkast rusten, ong. 2 uur.
  • Verhit de oven tot 180 graden (onder en boven hitte).
  • Haal de worst uit de koelkast en snij plakjes van vingerdikte.
  • Bak ze op bakpapier 12-15 minuten.

Ingrediënten:

  • 100 g boter of cocosvet
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • 200 g gemalen havermout
  • 50 g Grapoila mariadistelzaad poeder
  • 50 g kersen uit pot of vers