Categorie archieven: Olie

Vegan sushi burger met sesamzaad poeder

Wij, Grapoila zijn niet alleen `Zero Waste` in onze fabriek, ook in onze keuken. Wat doen we met de sushi rijst na een heerlijke sushi avond? Hier maken we een lekkere vegan burger van. Bereiding Meng de rijst en groenten in een pan Kneed met natte handen kleine burgers. Rol/dip ze in de sesamzaad poeder […]

Glutenvrije noten en fruitbrood

Volg de basisrecept en voeg noten, zaden en gedroogde fruit toe. 4 eieren 2 mokken meel (dit kan zijn Grapoila maanzaadmeel of bijvoorbeeld Grapoila walnoot meel) 1 eetlepel honing (of naar wens) 100 gram roomboter of Grapoila maiskiemolie 1 zakje bakpoeder 1-2 fijngeknepen bananen, geraspte appel, courgette, pompoen, etc. (hetgeen naar wens) Verwarm de oven […]

Chilli miso chutney

Bereiding Was de pepers en snij deze in kleine stukjes. Afhankelijk van de scherpte de zaadjes verwijderen of erin laten (met zaadjes wordt de chutney nog pittiger). Breng de azijn, honing, olie en knoflook aan de kook en roer de paprika en zout door en laat de mengsel tot een lichte siroop in laten koken. […]

Pittige pompoensoep

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN 1 kilo pompoen 1 eetlepel Grapoila maiskiemolie 2 gesnipperde uien 2 teentjes gesnipperde knoflook 3 cm verse gember in fijne reepjes 100 ml cocosmelk 4 el gehakte koriander 2 el korianderzaad 2 tl komijnzaad naar smaak peper – zout voor het serveren: Grapoila pompoenpitolie en geroosterde pompoenpitjes Was de pompoen, schraap […]

Makkelijke maaltijdsalade met hennepzaadolie

3 Roma tomaat / 250 gram snacktomaat 100gr olijven gemend (zwart/groen) 100gr 1 soeplepel kappertjes 2 stengels zeer fijn gesneden selderij 1 mozzarella 80-100gr (feta) 1 rode ui (pittige ui) 10 basilicum blaadjes 5 munt blaadjes 1 theelepel zeezout (zelf gemalen) 1 theelepel verse peper (zelf gemalen) 2 eetlepel hennepzaadolie 1 halve citroen/sinaasappel uitgeknepen.   […]

Mayonaise

Mayonaise Ingrediënten: 2 eierdooiers (op kamertemperatuur) 3 eetlepels azijn 4 dl Grapoila druivenpitolie of je favoriet koudgeperste olie (op kamertemperatuur) Zout, Peper, Mosterd naar smaak Citroensap (voor kruiden-mayonaise verse kruiden bijvoorbeeld dille) Werkwijze: Doe de eierdooiers, azijn, mosterd en een snufje zout in een kom. Roer met een garde tot een glad mengsel. Voeg nu […]

Basis recept voor glutenvrije cake

4 eieren 2 mokken meel (dit kan zijn Grapoila maanzaadmeel of bijvoorbeeld Grapoila walnoot meel) 1 eetlepel honing (of naar wens) 100 gram roomboter of Grapoila maiskiemolie 1 zakje bakpoeder 1-2 fijngeknepen bananen, geraspte appel, courgette, pompoen, etc. (hetgeen naar wens) Verwarm de oven op 200 graden. (heetlucht 180 graden). Meng alle ingrediënten goed door […]

Auberginecrème met paprikazaadolie

Ingrediënten: 3 aubergine 1 bos verse basilica 3-4 teen knoflook 100 ml GRAPOILA maiskiemolie 40 ml GRAPOILA paprikazaadolie 1 ei dooier 2 el citroensap Vers gemalen zwarte peper 1 tl zout +2 el GRAPOILA maiskiemolie voor het bakken Was de aubergine en maak een paar gaatjes in met een vork. Bak ze 40-50 min lang […]