Categorie archieven: Olie

Castagnaccio van pompoenpitpoeder

Hartige cake van pompoenpitpoeder met grenzenlose mogelijkheden. Heerlijk als tussendoortje. Verwarm de olie in een pan met de kruiden erin Meng de poeder en meel met water tot en glad dun deeg Verhit de oven tot 180-200 graden Giet de helft van de olie in de springvorm gevolgd door het deeg Strooi kruiden, noten/zaden of […]

Wilde paddestoelen risotto

Feestelijk maar makkelijk gerecht van wilde paddenstoelen. Heerlijk met een glaasje rode wijn. Giet een beetje olie in een pan en bak de sjalot en de paddenstoeltjes in aan Voeg de rijst toe en roer hem goed door Voeg de bouillon en de wijn toe en kook de risotto gaar met het deksel op de […]

Cashew hapjes

Gezonde energie reep of hapjes van gebroken cashew, cacao en gedroogde fruit. Maal 130 gram cashew tot een gladde pasta in de blender Snijd de gedroogde fruit in kleine stukjes Meng alle ingrediënten met een lepel Breek de rest van de cashew in kleine stukjes Maak kleine reepjes of balletjes met je hand en rol […]

Vegan sushi burger met sesamzaad poeder

Wij, Grapoila zijn niet alleen `Zero Waste` in onze fabriek, ook in onze keuken. Wat doen we met de sushi rijst na een heerlijke sushi avond? Hier maken we een lekkere vegan burger van. Bereiding Meng de rijst en groenten in een pan Kneed met natte handen kleine burgers. Rol/dip ze in de sesamzaad poeder […]

Glutenvrije noten en fruitbrood

Volg de basisrecept en voeg noten, zaden en gedroogde fruit toe. 4 eieren 2 mokken meel (dit kan zijn Grapoila maanzaadmeel of bijvoorbeeld Grapoila walnoot meel) 1 eetlepel honing (of naar wens) 100 gram roomboter of Grapoila maiskiemolie 1 zakje bakpoeder 1-2 fijngeknepen bananen, geraspte appel, courgette, pompoen, etc. (hetgeen naar wens) Verwarm de oven […]