Auberginecrème met paprikazaadolie

Ingrediënten:

3 aubergine

1 bos verse basilica

3-4 teen knoflook

100 ml GRAPOILA maiskiemolie

40 ml GRAPOILA paprikazaadolie

1 ei dooier

2 el citroensap

Vers gemalen zwarte peper

1 tl zout

+2 el GRAPOILA maiskiemolie voor het bakken

Was de aubergine en maak een paar gaatjes in met een vork. Bak ze 40-50 min lang in de oven van 180 graden. Laat ze een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snij ze in plakken en bak beide kanten  in de maiskiemolie samen met de knoflook.

Voor de mayonaise meng de 2 oliën. Meg de eierdooier met de citroen en roerend voeg de olie erbij. Blijf goed roeren tot de gewenste structuur.

Meng de aubergine, knoflook, basilicum, kruiden en de mayonaise met een mixer. Laat een nacht staan in de koelkast.

Serveer op een toast of als sandwich beleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *