Mayonaise

Mayonaise

Ingrediënten: 2 eierdooiers (op kamertemperatuur) 3 eetlepels azijn 4 dl Grapoila druivenpitolie of je favoriet koudgeperste olie (op kamertemperatuur) Zout, Peper, Mosterd naar smaak Citroensap (voor kruiden-mayonaise verse kruiden bijvoorbeeld dille)

Werkwijze: Doe de eierdooiers, azijn, mosterd en een snufje zout in een kom. Roer met een garde tot een glad mengsel. Voeg nu al (stevig)roerend druppel voor druppel de olie toe tot deze yoghurt dik is. Vanaf dit moment kan de olie er met een dun straaltje aan toegevoegd worden. Proef en maak op smaak met extra zout, peper, citroensap of mosterd. Als de mayonaise te dik is roer er dan op het laatst een eetlepel heet water door. Voor kruiden-mayonaise roer er dan de verse kruiden door en smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *