Pittige pompoensoep

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
1 kilo pompoen
1 eetlepel Grapoila maiskiemolie
2 gesnipperde uien
2 teentjes gesnipperde knoflook
3 cm verse gember in fijne reepjes
100 ml cocosmelk
4 el gehakte koriander
2 el korianderzaad
2 tl komijnzaad
naar smaak peper – zout
voor het serveren: Grapoila pompoenpitolie en geroosterde pompoenpitjes
Was de pompoen, schraap de zaadjes eruit met de achterkant van een lepel en bak ze in de oven.
Rooster de koriander- en komijnzaadjes een paar minuten in een droge koekenpan. Stamp ze in de vijzel tot poeder.
Fruit de ui, look, het kruidenpoeder en gember aan in een beetje Grapoila maiskiemolie of olijfolie. Doe de gebakken pompoenblokjes erbij, voeg cocosmelk, water peper en zout toe. Zorg dat alles net onder staat. Zo krijg je een mooie dikke soep die je later altijd nog kan verdunnen met wat extra water of cocosmelk.
Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Proef of de soep nog wat extra zout of peper nodig heeft.
Serveren:
Werk af met een vlink scheut Grapoila pompoenpitolie en een toefje fijngehakte verse koriander en geroosterde pompoenpitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *