Categorie archieven: Poeder

Castagnaccio van pompoenpitpoeder

Hartige cake van pompoenpitpoeder met grenzenlose mogelijkheden. Heerlijk als tussendoortje. Verwarm de olie in een pan met de kruiden erin Meng de poeder en meel met water tot en glad dun deeg Verhit de oven tot 180-200 graden Giet de helft van de olie in de springvorm gevolgd door het deeg Strooi kruiden, noten/zaden of […]

Mariadistel kers koekjes

Een recept met mariadistelzaad poeder (BIO), nieuw in ons assortiment, verkrijgbaar vanaf half maart. Bereiding: Smelt de boter of kokosvet tot een kneedbare substantie (niet vloeibaar laten worden). Meng met de honing de Voeg het ei, de gemalen havermout en de mariadistelzaad poeder toe. Knijp het vocht uit de kersen en snij ze in kleine stukjes. […]

Vegan sushi burger met sesamzaad poeder

Wij, Grapoila zijn niet alleen `Zero Waste` in onze fabriek, ook in onze keuken. Wat doen we met de sushi rijst na een heerlijke sushi avond? Hier maken we een lekkere vegan burger van. Bereiding Meng de rijst en groenten in een pan Kneed met natte handen kleine burgers. Rol/dip ze in de sesamzaad poeder […]

Glutenvrije noten en fruitbrood

Volg de basisrecept en voeg noten, zaden en gedroogde fruit toe. 4 eieren 2 mokken meel (dit kan zijn Grapoila maanzaadmeel of bijvoorbeeld Grapoila walnoot meel) 1 eetlepel honing (of naar wens) 100 gram roomboter of Grapoila maiskiemolie 1 zakje bakpoeder 1-2 fijngeknepen bananen, geraspte appel, courgette, pompoen, etc. (hetgeen naar wens) Verwarm de oven […]