Wilde paddestoelen risotto

Feestelijk maar makkelijk gerecht van wilde paddenstoelen. Heerlijk met een glaasje rode wijn.

  • Giet een beetje olie in een pan en bak de sjalot en de paddenstoeltjes in aan
  • Voeg de rijst toe en roer hem goed door
  • Voeg de bouillon en de wijn toe en kook de risotto gaar met het deksel op de pan in ca. 20 minuten
  •  Breng op smaak met peper, zout en de boterVoor vegetariërs:

    Roer op het laatste moment een beetje kaas door de risotto

Ingrediënten voor 5 stuks:

  • Grapoila druivenpitolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 200 g paddenstoelen, fijngesneden (gedroogde eerst een uurtje weken in water of olie)
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • zout en peper

Zero-waste tip:

Maak je eigen groentebuillion van de restjes en de schillen van groenten.