We zijn onze bedrijfsactiviteit aan het aanpassen, daarom is de webwinkel tijdelijk gesloten. Excuus voor het ongemak. Sluiten

Wilde paddestoelen risotto

Feestelijk maar makkelijk gerecht van wilde paddenstoelen. Heerlijk met een glaasje rode wijn.

  • Giet een beetje olie in een pan en bak de sjalot en de paddenstoeltjes in aan
  • Voeg de rijst toe en roer hem goed door
  • Voeg de bouillon en de wijn toe en kook de risotto gaar met het deksel op de pan in ca. 20 minuten
  •  Breng op smaak met peper, zout en de boterVoor vegetariërs:

    Roer op het laatste moment een beetje kaas door de risotto

Ingrediënten voor 5 stuks:

  • Grapoila druivenpitolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 200 g paddenstoelen, fijngesneden (gedroogde eerst een uurtje weken in water of olie)
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • zout en peper

Zero-waste tip:

Maak je eigen groentebuillion van de restjes en de schillen van groenten.